NUH’UN GEMISI

19.07.2010 Dr. Bumin DOGRUSÖZ - 4779 görüntülenme YAZDIR

NUH’UN GEMISI
19 Temmuz 2010, A.Bumin DOGRUSÖZ

Geçen gün, bir okurum bir mail göndermis. Bir fi

kra. Çok hosuma gitti. Hem düsündürücü, hem de güldürücü.  Fikranin yazari kim veya nereden alinmis yahut yayinlanmis bir eserden mi aktarma, bilmiyorum.  Bilen çikip da gönderirse onu da yayinlarim. Mail’de, acaba Nuh Peygamber günümüzde yasasaydi seklinde düsünülüp, bir dönemdeki ve bir ülkedeki bürokrasi, bir fikrayla hicvediliyor ve bürokratik ortamlarda is ve yatirim yapmanin olanaksizligi aktariliyor. 
Ben sadece, çok hosuma giden bu mail’i sizlerle paylasmak istedim. Bu nedenle de bu günkü yazim olarak aktariyorum. 
Tanri, Nuh Peygambere bir gün, “Bir yil sonra bütün Dünya’yi sellerle kaplayacagim. Senin dogru insanlari ve yasayan her seyden bir çifti kurtarmani istiyorum. Sana emrediyorum bir gemi yap! Sakin unutma, bir yilda gemiyi tamamlayip her seyi gemiye yigacaksin.” demis Sonra tanri, Nuh Peygambere bir yildirim görüntüsü ile geminin nasil olacagini da bildirmis. 
Nuh Peygamber, korkudan titreyerek planlari almis  ve gemiyi yapmaya koyulmus.

Tam bir yil sonra birden kocaman bir firtina bulutu belirmis, denizler karismis. Tanri Nuh’u bahçesinde aglarken bulmus ve hemen

“Nuh.” diye bagirmis,”Gemi nerede?”

“Tanrim lütfen affet!” diye aglamis Nuh Peygamber ve baslamis anlatmaya:

“Elimden geleni yaptim ama büyük problemler çikti. Önce insa için izin almaya çalistim ama kurallara uymadi. Mühendislik firmasi tutup planlari tekrar çizdirmek zorunda kaldim. Ondan sonra yangin önleme sistemi ve kurtarma aygitlari ile ilgili olarak Isçi Sagligi ve Is Güvenligi Kuruluyla görüsmelere basladik.

Ondan sonra komsum itiraz etti. Bahçemde Gemiyi yapmamin kurallara aykiri oldugunu söyledi. Sehir planlama komisyonundan izin almak zorundaydim.

Gemi için agaç bulmakta zorluk çektim. Papaganlari korumakla ilgili yasa yüzünden izin çikmiyordu. Orman Bakanligi’ndan agaçlarin papaganlari kurtarmak için olduguna zorla ikna edip izin aldim. Ama Balik ve Vahsi Hayati koruma dernegi papaganlari yakalamama izin vermedi. Onun için papagan yok.

Marangozlar dernek kurdu ve greve gitti. Ben de Isçi Konfederasyonuyla  görüsmelere basladim. Simdi 16 marangoz var ama hala papagan yok.

Diger hayvanlari toplarken hayvan haklari koruma dernekleri aleyhime dava açti. Her cinsten sadece iki hayvani almama itiraz ettiler. Tam davayi kazanmistim Çevre Bakanligi senin öngördügün selle ilgili olarak çevresel etki raporu hazirlamadan Gemiyi bitiremeyecegimi söyledi.

Mühendislik Dairesi yeni  sel plani ile ilgili harita istedi Her tarafa  gönderdim. Su anda Esit Is Firsati Komisyonu ile niçin tanrisiz, inanmayan insanlari gemiye almadigim konusunda ihtilafi çözmeye çalisiyorum.

Maliye bütün mal varliklarima tedbir koydu. Zira gemiyi vergi ödememek için, ülkeden kaçmak için yaptigimi düsünüyorlar. 
Devletten bir ihbarname aldim. Gemiyi “su tasiti olarak” kaydettirmeyi unutmusum, vergi borcum varmis. Bu nedenle gemiye ihtiyati haciz koydular. Ayrica yurt disina çikisim da yasaklandi.

En son olarak Insan Haklari Kurulu Geminin yapiminin devam etmemesi için mahkeme emri çikartti. Tanri’in dünyayi sellerle kaplamasinin dini bir olay oldugunu ve Anayasaya aykiri oldugunu söylüyorlar.”

Ve sonra “Sanirim gemiyi 5-6 sene içinde bitiremeyecegim” diyerek aglamaya baslamis Nuh Peygamber. 
Birden gökyüzü açilmaya günes parlamaya denizler durulmaya   baslamis. Gökte bir gök kusagi belirmeye baslamis. 
Nuh umutla bakmis ve sormus .”Yani dünyayi mahvetmeyecek misin Tanrim?”

“Yooo,” demis Tanri üzgün bir sekilde. “Bürokrasi zaten yapmis!”

19/7/2010 referans gazetesi